Vijesti

ODRŽAN KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH

08.03.2017. 11:45

Aktualna situacija, analiza rezultata i definiranje prioriteta rada u narednom razdoblju, bile su središnje teme kolegija tužitelja Tužiteljstva BiH.

ODRŽAN KOLEGIJ SVIH TUŽITELJA TUŽITELJSTVA BiH

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH danas je održala kolegij svih tužitelja uposlenih u Tužiteljstvu BiH.

Na sastanku je upoznala tužitelje sa situacijom koju je zatekla kada je prije nepunih 6 mjeseci preuzela dužnost, kao i o poduzetim aktivnostima u proteklom razdoblju s ciljem održavanja dinamike rada na predmetima i učinkovitijeg funkcioniranja institucije. Također, izneseni su i planovi aktivnosti u narednom razdoblju.

V.d. glavnog tužitelja je istakla potrebu jačanja zajedništva i kolegijalnosti u tužiteljstvu, te je istakla da postupci koji su pokrenuti u Tužiteljstvu BiH protiv određenih tužitelja i uposlenika moraju biti provedeni po najvišim pravnim i profesionalnim standardima jer je to u interesu navedenih tužitelja, kao i institucije.

Na kolegiju su usvojeni sljedeći zaključci:

-      Tužiteljstvo BiH je spremno, odlučno i ima kapaciteta da se izbori sa svim poteškoćama na koje nailazi u svome radu.

-      Tužiteljstvo BiH će nastaviti intenzivno raditi na uspostavi vladavine prava u okviru svoje nadležnosti, te će svoj rad usmjeriti na najsloženije predmete u svim oblastima, a posebice u oblasti korupcije, organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala, ratnih zločina i terorizma.

-      Nastavit će se očuvanje profesionalnosti i digniteta institucije i spriječiti bilo kakvi pokušaji vaninstitucionalnog upliva u rad tužiteljstva.

-      Radit će se na jačanju suradnje sa institucijama u BiH i inozemstvu, koja je već dala značajne rezultate i zbog koje smo zahvalni svim domaćim i međunarodnim institucijama na potpori i pomoći u našem radu.

-      Tužiteljstvo BiH prihvata i razmatra opravdane primjedbe, ali ocjenjuje štetnim i neutemeljenim kritike i paušalne ocjene koje pojedinci iznose u medijima u posljednje vrijeme.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba