Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА ЗВАНИЧНИЦИМА УИО БиХ

27.02.2017. 16:00

Ефикасније откривање и процесуирање пореских и царинских утаја, одузимање незаконите имовинске користи и квалитетно прикупљање доказа у истрагама, биле су кључне теме састанка.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА ЗВАНИЧНИЦИМА УИО БиХ

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић и шеф Одсјека за привредни криминал Исмет Шушкић, заједно са тужиоцима и стручним особљем из овог одсјека, састали су се да директором УИО, Миром Џакулом и званичницима УИО који су директно укључени у рад са Тужилаштвом БиХ у истрагама и предметима у борби против финансијског криминала те пореских утаја и превара.

На састанку је разговарано о унапређењу и побољшању заједничког рада ради што ефикаснијег откривања, спречавања и кривичног процесуирања починилаца кривичних дјела из области финансијског криминала.

Разговарано је о убрзању истрага и квалитетнијем прикупљању доказа у борби против кривичних дјела којима се наноси вишемилионска штета буџету наше земље, те на тај начин свим грађанима, а такође пореска, царинска и финансијска дисциплина и владавина права у овој области су један од приоритета у приближавању наше земље европским интеграцијама.

Тужилаштво БиХ је у протеклих неколико мјесеци подигло више оптужница за финансијски криминал у којем је држава оштећена за велике износе, те је затражено блокирање и одузимање имовине стечене извршењем кривичних дјела.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba