Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA ODRŽALA SASTANAK SA DUŽNOSNICIMA UNO BiH

27.02.2017. 16:00

Učinkovitije otkrivanje i procesuiranje poreznih i carinskih utaja, oduzimanje nezakonite imovinske koristi i kvalitetno prikupljanje dokaza u istragama, bile su ključne teme sastanka.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA ODRŽALA SASTANAK SA DUŽNOSNICIMA UNO BiH

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić i šef Odsjeka za gospodarski kriminal Ismet Šuškić, skupa sa tužiteljima i stručnim osobljem iz ovog odsjeka, sastali su se da ravnateljem UNO, Mirom Džakulom i dužnosnicima UNO koji su izravno uključeni u rad sa Tužiteljstvom BiH u istragama i predmetima u borbi protiv financijskog kriminala te poreznih utaja i prijevara.

Na sastanku je razgovarano o unaprjeđenju i poboljšanju zajedničkog rada radi što učinkovitijeg otkrivanja, sprječavanja i kaznenog procesuiranja počinitelja kaznenih djela iz oblasti financijskog kriminala.

Razgovarano je o ubrzanju istraga i kvalitetnijem prikupljanju dokaza u borbi protiv kaznenih djela kojima se nanosi višemilijunska šteta proračunu naše zemlje, te na taj način svim građanima, a također porezna, carinska i financijska disciplina i vladavina prava u ovoj oblasti su jedan od prioriteta u približavanju naše zemlje europskim integracijama.

Tužiteljstvo BiH je u proteklih nekoliko mjeseci podiglo više optužnica za financijski kriminal u kojem je država oštećena za velike iznose, te je zatraženo blokiranje i oduzimanje imovine stečene izvršenjem kaznenih djela.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba