Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА; ДЕФИНИСАНИ ПРИОРИТЕТИ ДЈЕЛОВАЊА И САРАДЊЕ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

13.02.2017. 16:49

У Тужилаштву БиХ је одржан састанак Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција, којим је предсједавала в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић.

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА; ДЕФИНИСАНИ ПРИОРИТЕТИ ДЈЕЛОВАЊА И САРАДЊЕ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

На састанку су учествовали чланови Ударне групе из правосудних, полицијских, безбједносних и пореских институција са нивоа државе, ентитета и Брчко дистрикта БиХ, а централне теме састанка су се односиле на анализу проведених активности правосуђа, полиције и безбједносних агенција у борби против трговине људима, заштити жртава трговине људима, као и борби против илегалних миграција.

Институције БиХ су у протеклом периоду радиле на предметима који се, осим случајева сексуалне експлоатације жртава трговине људима, односе на радну експлоатацију жртава, држављана БиХ, међу којима је евидентирано искориштавање и малољетних лица, као и радне експлоатације држављана БиХ у иностранству.

Ударна група за борбу против трговине људима заједнички размјењује информације и координише активности ради што успјешнијег спречавања, откривања и процесуирања кривичних дјела трговине људима, као и идентификовања и заштите жртава.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba