Vijesti

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA; DEFINIRANI PRIORITETI DJELOVANJA I SURADNJE U NAREDNOM RAZDOBLJU

13.02.2017. 16:49

U Tužiteljstvu BiH je održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim je predsjedavala v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić.

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA; DEFINIRANI PRIORITETI DJELOVANJA I SURADNJE U NAREDNOM RAZDOBLJU

Na sastanku su sudjelovali članovi Udarne grupe iz pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i poreznih  institucija sa razine države, entiteta i Brčko distrikta BiH, a središnje teme sastanka su se odnosile na analizu provedenih aktivnosti pravosuđa, policije i sigurnosnih agencija u borbi protiv trgovine ljudima, zaštiti žrtava trgovine ljudima, kao i borbi protiv ilegalnih migracija.

Institucije BiH su u proteklom razdoblju radile na predmetima koji se, osim slučajeva seksualne eksploatacije žrtava trgovine ljudima, odnose na radnu eksploataciju žrtava, državljana BiH, među kojima je evidentirano iskorištavanje i malodobnih osoba, kao i radne eksploatacije državljana BiH u inozemstvu.

Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima zajednički razmjenjuje informacije i koordinira aktivnosti radi što uspješnijeg sprječavanja, otkrivanja i procesuiranja kaznenih djela trgovine ljudima, kao i identificiranja i zaštite žrtava.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba