Vijesti

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA; DEFINISANI PRIORITETI DJELOVANJA I SARADNJE U NAREDNOM PERIODU

13.02.2017. 16:49

U Tužilaštvu BiH je održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim je predsjedavala v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić.

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA; DEFINISANI PRIORITETI DJELOVANJA I SARADNJE U NAREDNOM PERIODU

Na sastanku su učestvovali članovi Udarne grupe iz pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i poreznih  institucija sa nivoa države, entiteta i Brčko distrikta BiH, a centralne teme sastanka su se odnosile na analizu provedenih aktivnosti pravosuđa, policije i sigurnosnih agencija u borbi protiv trgovine ljudima, zaštiti žrtava trgovine ljudima, kao i borbi protiv ilegalnih migracija.

Institucije BiH su u proteklom periodu radile na predmetima koji se, osim slučajeva seksualne eksploatacije žrtava trgovine ljudima, odnose na radnu eksploataciju žrtava, državljana BiH, među kojima je evidentirano iskorištavanje i maloljetnih osoba, kao i radne eksploatacije državljana BiH u inostranstvu.

Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima zajednički razmjenjuje informacije i koordinira aktivnosti radi što uspješnijeg sprečavanja, otkrivanja i procesuiranja krivičnih djela trgovine ljudima, kao i identificiranja i zaštite žrtava.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba