Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA ZAMJENIKOM MINISTRA SIGURNOSTI BiH

09.12.2016. 15:17

V.d. glavnog tužioca Gordana Tadić i zvaničnik Posebnog odjela za ratne zločine Izet Odobašić, sastali su se sa zamjenikom ministra sigurnosti Mijom Krešićem, koji je posjetio Tužilaštvo BiH.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA ZAMJENIKOM MINISTRA SIGURNOSTI BiH

V.d. glavnog tužioca upoznala je zamjenika ministra sa dosadašnjim radom i rezultatima Tužilaštva BiH, kao i aktivnostima vezanim za unapređenje rada tužilaštva, koje su preduzete od kada je preuzela dužnost.

Učesnici sastanka su razmijenili mišljenja o tekućim aktivnostima, okolnostima u kojima djeluje Tužilaštvo BiH, kao i saradnji sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama.

„Smatram da Tužiteljstvo BiH, kao uostalom i svaka državna institucija, trebaju biti otvoreni za dijalog sa drugim tijelima vlasti i to s ciljem unaprjeđenja učinkovitosti u radu i jačanju instituta pravne države u korist svih ljudi u BiH. To što pojedinci izvan pravosudnog sustava insistiraju na određenim zasebnim slučajevima može ukazivati da su osobno za njih zainteresirani“ - kazao je zamjenik ministra Krešić.

Vršiteljica dužnosti glavnog tužioca Gordana Tadić poručila je da je Tužilaštvo BiH institucija svih građana naše zemlje i da će u narednom periodu intenzivno raditi na procesuiranju svih krivičnih djela iz svoje nadležnosti.

Učesnici sastanka su pozdravili aktivnosti koje se preduzimaju na jačanju saradnje Tužilaštva BiH sa partnerskim policijskim i sigurnosnim institucijama u Bosni i Hercegovini i rad na zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba