Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МАРКА МАРТИНОВИЋА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

16.11.2016. 13:05

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:  

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МАРКА МАРТИНОВИЋА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

·         -    МАРКА МАРТИНОВИЋА, рођеног 14.10.1969. године у мјесту Горњи Мамићи у Широком Бријегу, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанина БиХ и Р Хрватске.

По наводима оптужнице, оптужени Мартиновић се терети да је у временском периоду од мјесеца марта до јула 2015. године, након што је у намјери стављања у промет, по претходном договору са другим њему познатим лицима, куповао и даље продавао дуван који је у својој кући и другим њему познатим локацијама резао и припремао у облик погодан за конзумацију, како би тако припремљен резани дуван стављао у промет на територији Босне и Херцеговине, односно продавао на мало, а за који дуван није посједовао никакву документацију.

Приликом претреса у кући су пронађена укупно 54 кг дувана у листу и 40 кг ситно резаног дувана.

Мартиновић се терети да је незаконито стављао у промет производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba