Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА ПРИМАЊЕ ДАРА И ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

16.11.2016. 12:59

Оптуженом предложена главна казна - казна затвора, споредна новчана казна и мјера безбједности забрана вршења дужности. Предложена казна у складу је са кривичном дјелом које је починио и његовом одговорношћу.

ОПТУЖЕНИ ЗА ПРИМАЊЕ ДАРА И ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Зијад Хаџифејзовић звани „Зијо“, рођен 29.11.1977. године у Сарајеву, гдје је и настањен, царински службеник, запослен у Управи за индиректно опорезивање БиХ, држављанин БиХ, споразумно је у потпуности признао кривицу и са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Споразумом је предвиђено да се оптуженом Зијаду Хаџифејзовићу изрекне казна затвора у трајању од 8 мјесеци затвора, те као споредна новчана казна у износу од 1000 КМ. Такође, оптуженом Хаџифејзовићу се предлаже изрицање мјере безбједности забрана вршења позива, дјелатности или дужности у трајању од двије (2) године дана.    

Оптужени се терети да је као службеник царине на Аеродрому Сарајево узимао незакониту имовинску корист како би одређеним лицима погодовао у поступку царињења.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba