Vijesti

OPTUŽENI ZA PRIMANJE DARA I DRUGIH OBLIKA KORISTI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

16.11.2016. 12:59

Optuženom predložena glavna kazna - kazna zatvora, sporedna novčana kazna i mjera sigurnosti zabrana obavljanja dužnosti. Predložena kazna sukladna je kaznenom djelu koje je počinio i njegovoj odgovornosti.

OPTUŽENI ZA PRIMANJE DARA I DRUGIH OBLIKA KORISTI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Zijad Hadžifejzović zvani „Zijo“, rođen 29.11.1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, carinski djelatnik, uposlen u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, državljanin BiH, sporazumno je u cijelosti priznao krivnju i sa tužiteljem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sporazumom je predviđeno da se optuženom Zijadu Hadžifejzoviću izrekne kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci zatvora, te kao sporedna novčana kazna u iznosu od 1000 KM. Također, optuženom Hadžifejzoviću se predlaže izricanje mjere sigurnosti zabrana obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u trajanju od dvije (2) godine dana.    

Optuženi se tereti da je kao djelatnik carine na Aerodromu Sarajevo uzimao nezakonitu imovinsku korist kako bi određenim osobama pogodovao u postupku carinjenja.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba