Vijesti

OPTUŽENI ZA PRIMANJE DARA I DRUGIH OBLIKA KORISTI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

16.11.2016. 12:59

Optuženom predložena glavna kazna - kazna zatvora, sporedna novčana kazna i mjera sigurnosti zabrana vršenja dužnosti. Predložena kazna u skladu je sa krivičnom djelom koje je počinio i njegovom odgovornošću.

OPTUŽENI ZA PRIMANJE DARA I DRUGIH OBLIKA KORISTI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

Optuženi Zijad Hadžifejzović zvani „Zijo“, rođen 29.11.1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, carinski službenik, zaposlen u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, državljanin BiH, sporazumno je u potpunosti priznao krivicu i sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sporazumom je predviđeno da se optuženom Zijadu Hadžifejzoviću izrekne kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci zatvora, te kao sporedna novčana kazna u iznosu od 1000 KM. Također, optuženom Hadžifejzoviću se predlaže izricanje mjere sigurnosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u trajanju od dvije (2) godine dana.    

Optuženi se tereti da je kao službenik carine na Aerodromu Sarajevo uzimao nezakonitu imovinsku korist kako bi određenim osobama pogodovao u postupku carinjenja.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba