Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA GLAVNIM TUŽITELJEM PRI MKSJ/MMKS-u

15.11.2016. 12:38

Iskazana potpora Tužiteljstvu BiH u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA GLAVNIM TUŽITELJEM PRI MKSJ/MMKS-u

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine sastala se sa glavnim tužiteljem pri MKSJ-u Sergeom Brammertzom i njegovim suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim aktivnostima Tužiteljstva BiH u procesuiranju i rješavanju predmeta ratnih zločina.

Tužiteljica Tadić istakla je da u Tužiteljstvu BiH, i pored velikog broja riješenih predmeta, postoji veliki broj predmeta u različitim fazama koji se odnose na ratne zločine, a na kojima se radi sukladno Državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina.

Također, tužiteljica Tadić istakla je i da postoje poteškoće u procesuiranju određenih predmeta zbog otežane regionalne suradnje, kada je riječ o osumnjičenima i optuženima koji se nalaze izvan BiH, te da tužiteljstvo poduzima intenzivne napore da u suradnji sa tužiteljstvima u regionu dođe do procesuiranja tih predmeta, u čemu je pružena potpora tužitelja Brammertza.

Na sastanku je dogovoren nastavak intenzivne suradnje Tužiteljstva BiH i tužiteljstva pri MKSJ/MMKS-u u zajedničkoj misiji-borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina i donošenju pravde žrtvama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba