Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У БиХ И КАНЦЕЛАРИЈЕ СПЕЦИЈАЛНОГ ПРЕДСТАВНИКА У БиХ

11.11.2016. 12:40

В.д. главног тужиоца, са својим сарадницима, састала се са званичницима делегације Европске уније у БиХ који су задужени за процес правосуђа и владавине права.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У БиХ И КАНЦЕЛАРИЈЕ СПЕЦИЈАЛНОГ ПРЕДСТАВНИКА У БиХ

На састанку је разговарано о активностима Тужилаштва БиХ у процесуирању предмета организованог криминала, тероризма, ратних злочина, корупције, илегалне миграције, кријумчарења и других кривичних дјела.

Тужилаштво БиХ је укључено у више међународних операција које ради са тужилаштвима и агенцијама за провођење закона у земљама ЕУ, а недавно су проведене сложене међународне акције у борби против организованог криминала, трговине људима, кријумчарења опојних дрога и других недозвољених средстава у којима је учествовало неколико држава, укључујући и БиХ.

Тужилаштво је показало да је значајан партнер агенција за провођење закона у земљама ЕУ у процесуирању кривичних дјела чији се починиоци, жртве или докази налазе у БиХ и земљама ЕУ.

На састанку је договорен наставак сарадње Тужилаштва БиХ и делегације ЕУ у БиХ у борби за јачање владавине права у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba