Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA IZASLANSTVA EUROPSKE UNIJE U BiH I UREDA SPECIJALNOG PREDSTAVNIKA U BiH

11.11.2016. 12:40

V.d. glavnog tužitelja, sa svojim suradnicima, sastala se sa dužnosnicima izaslanstva Europske unije u BiH koji su zaduženi za proces pravosuđa i vladavine prava.

V.D. GLAVNOG TUŽITELJA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA IZASLANSTVA EUROPSKE UNIJE U BiH I UREDA SPECIJALNOG PREDSTAVNIKA U BiH

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima Tužiteljstva BiH u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala, terorizma, ratnih zločina, korupcije, ilegalne migracije, krijumčarenja i drugih kaznenih djela.

Tužiteljstvo BiH je uključeno u više međunarodnih operacija koje radi sa tužiteljstvima i agencijama za provedbu zakona u zemljama EU, a nedavno su provedene složene međunarodne akcije u borbi protiv organiziranog kriminala, trgovine ljudima, krijumčarenja opojnih droga i drugih nedozvoljenih sredstava u kojima je sudjelovalo nekoliko država, uključujući i BiH.

Tužiteljstvo je pokazalo da je značajan partner agencija za provedbu zakona u zemljama EU u procesuiranju kaznenih djela čiji se počinitelji, žrtve ili dokazi nalaze u BiH i zemljama EU.

Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje Tužiteljstva BiH u izaslanstva EU u BiH u borbi za jačanje vladavine prava u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba