Vijesti

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA ZVANIČNICIMA DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U BiH I UREDA SPECIJALNOG PREDSTAVNIKA U BiH

11.11.2016. 12:40

V.d. glavnog tužioca, sa svojim saradnicima, sastala se sa zvaničnicima delegacije Evropske unije u BiH koji su zaduženi za proces pravosuđa i vladavine prava.

V.D. GLAVNOG TUŽIOCA SASTALA SE SA ZVANIČNICIMA DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U BiH I UREDA SPECIJALNOG PREDSTAVNIKA U BiH

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima Tužilaštva BiH u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala, terorizma, ratnih zločina, korupcije, ilegalne migracije, krijumčarenja i drugih krivičnih djela.

Tužilaštvo BiH je uključeno u više međunarodnih operacija koje radi sa tužilaštvima i agencijama za provođenje zakona u zemljama EU, a nedavno su provedene složene međunarodne akcije u borbi protiv organiziranog kriminala, trgovine ljudima, krijumčarenja opojnih droga i drugih nedozvoljenih sredstava u kojima je sudjelovalo nekoliko država, uključujući i BiH.

Tužilaštvo je pokazalo da je značajan partner agencija za provođenje zakona u zemljama EU u procesuiranju krivičnih djela čiji se počinioci, žrtve ili dokazi nalaze u BiH i zemljama EU.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje Tužilaštva BiH i delegacije EU u BiH u borbi za jačanje vladavine prava u BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba