Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

10.11.2016. 15:42

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

-      Пезер Гојка званог „Гоја“, рођеног 21.10.1955. године у Ружићима, општина Груде, гдје је и настањен, раније осуђиваног, држављанин БиХ и Р Хрватске.

Терети се да је дана 13.07.2015. године у породичној кући гдје станује у општини Груде, у циљу стицања противправне имовинске користи, у намјери да стави у промет производе за које је знао да нису обиљежени контролним и пореским маркицама прописаним законодавством БиХ, набавио и држао већу количину дувана који је намјераво продавати на црном тржишту.

Оптужени је 83,11 кг резаног дувана запакованог у осам врећа, као и амбалажу за паковање изрезаног дувана, држао у наведеној кући како би дуван продавао на такозваном црном тржишу на који начин би избјегавао плаћање акцизног оптерећења робе, а наведени предмети, дуван и амбалажа за паковање, су пронађени и исти одузети приликом претреса куће од стране овлаштених службених лица Управе за индиректно опорезивање БиХ и Државне агенције за истраге и заштиту БиХ.

Оптужени Пезер Гојко терети се да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. у вези са чланом 26. Кривичног закона БиХ.                                 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba