Вијести

ПОСТУПАЈУЋИ ТУЖИЛАЦ ИСПИТАЋЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ПРИПАДНИКЕ АУТО-МАФИЈЕ КОЈИ СУ ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ НА ИЛИЏИ

09.08.2016. 08:07

Тужилаштво БиХ ради обиман предмет у борби против структура ауто-мафије повезане са прекограничним и организованим криминалом.

ПОСТУПАЈУЋИ ТУЖИЛАЦ ИСПИТАЋЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ПРИПАДНИКЕ АУТО-МАФИЈЕ КОЈИ СУ ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ НА ИЛИЏИ

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, чим се стекну услови, испитаће ухапшене осумњичене који су лишени слободе приликом размјене ватре са полицијом, у покушају крађе скупоцјеног моторног возила у насељу Илиџа.

С обзиром да су осумњичени и рањени, чим се стекну услови, биће испитани и биће предложена мјера притвора, а већ је издата наредба да буду под сталном стражом и надзором полиције. Наведени осумњичени су припадници организоване криминалне групе која већ дужи временски период, према оперативним и обавјештајним сазнањима, дјелује у Сарајеву и БиХ.

Тужилаштво БиХ у сарадњи са Граничном полицијом, МУП-ом Кантона Сарајево и SIPA-ом, због постојања елемената међународног и организованог криминала, проводи интензивне активности у борби против групе осумњичених припадника који врше крађе, отуђења, фалсификовање документације и даљу продају скупоцјених моторних возила.

С обзиром на алармантну ситуацију у овој области, нарочито у главном граду БиХ, гдје се годишње отуђи или украде близу 1000 возила  (више од 2 возила дневно), потребан је ангажман свих полицијских и правосудних структура а нарочито са нивоа ентитета и кантона, у процесуирању починилаца кривичних дјела која немају елементе међународног и организованог криминала.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba