Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ НЕЋЕ ПОДЛЕЋИ БИЛО КАКВИМ ПРИТИСЦИМА У ДОНОШЕЊИМА ТУЖИЛАЧКИХ ОДЛУКА. ФОРМИРАН ПРЕДМЕТ У КОЈЕМ ЋЕ СЕ ИСТРАЖИТИ ОМЕТАЊЕ ИСТРАГЕ

08.08.2016. 12:38

Најоштрије осуђујемо покушаје ометања истраге у појединим предметима и политичке злоупотребе функција од стране појединаца, а у сврху предизборне кампање.
Поводом изношења лажи и неистина које су се појавиле у појединим медијима од стране министра безбједности БиХ, којима се покушава урушити истрага, као и навода на порталу „Журнал“, у Тужилаштву БиХ отворен је предмет поводом ометања истраге у предметима „Бобар банка“ и „Павловић банка“.

Тужилаштво БиХ неће подлећи оваквим притисцима, у сврху предизборне кампање, а којима је циљ опструкција истраге и недоношење тужилачке одлуке.

Понашањем појединаца у сврху предизборне кампање настоје се нарушити и пореметити односи између правосудних институција и агенција за провођење закона, чиме се наноси штета владавини права и свим грађанима БиХ, што никако нећемо дозволити.

Апсолутно су неистинити наводи о најавама главног тужиоца за хапшења појединаца, како је наведено у магазину „Журнал“.

Главни тужилац, у својим медијским иступима, већ је изјавио да постоји истрага у склопу предмета „Павловић банка“, која обухвата и Милорада Додика.

Све остало, као наводни транскрипти, разговори и сл. су неистине, спекулације и лажи трећих лица.

Због изношења ноторних лажи и неистина, узнемиравања и обмањивања јавности у он-лине магазину „Журнал“, биће покренут поступак за заштиту од клевете.

Без обзира на све притиске, Тужилаштво БиХ наставља борбу против организованог криминала и корупције, у којој нећемо подлећи било каквим притисцима и у којој неће бити недодирљивих.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba