Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ БиХ ОДРЖАО САСТАНАК СА УПРАВОМ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ

20.07.2016. 15:07

Договор и припрема будућих нових заједничких активности била је само једна од тема заједничког састанка главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића и директора Управе за индиректно опорезивање др Мире Џакуле који се данас одржао у сједишту УИО у Бања Луци.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ БиХ  ОДРЖАО САСТАНАК СА УПРАВОМ ЗА ИНДИРЕКТНО ОПОРЕЗИВАЊЕ

На састанку је договорено и проширење већ постојећег заједничког тима који чине службеници УИО и Тужилаштва БиХ, а који раде на истрагама у предметима из области индиректних пореза. Раније успостављање поменутог тима већ је дало добре резултате на процесуирању осумњичених за кривична дјела из области индиректних пореза, као и на свеукупно прикупљене приходе од индиректних пореза,  који су у првих шест мјесеци 2016. године износили 3 милијарде и 106 милиона КМ и били су већи за чак 93 милиона КМ у односу на исти период 2015. године.

Управа за индиректно опорезивање само је у току  шест мјесеци 2016. године Тужилаштву БиХ доставила 70 извјештаја о постојању основа сумње да је почињено неко од кривичних дјела из области индиректних пореза, као и допуна извјештаја, обавјештења и информација, према којима се процјењује да је буџет БиХ оштећен за износ од 9,5 милиона КМ. Сви ови извјештаји биће предметом будућег заједничког рада и активности на терену.  


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba