Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАГАНА МАРКОВИЋА (1986) ЗБОГ ПРОДУЖЕНОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИВОТВОРЕЊЕ НОВЦА

01.12.2015. 15:38

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАГАНА МАРКОВИЋА (1986) ЗБОГ ПРОДУЖЕНОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИВОТВОРЕЊЕ НОВЦА

-      Марковић Драгана, рођеног 16.01.1986. године у Никшићу, гдје је и настањен, држављанина Црне Горе, раније осуђиваног, који се налази у притвору

Оптужени се терети да је у периоду од августа до октобра ове године ставио лажан новац у укупном износу од 4 900 US долара у оптицај као прави, те покушао ставити у оптицај 7 300 US долара.

Терети се да је, након што је претходно прибавио тридесет и шест фалсификованих новчаница у апоену од 100 US долара, у мјењачници у Мостару извршио замјену новчаница за новчани износ од 3.115 Евра, који му је запосленица мјењачнице предала након што је новчанице US долара провјерила под УВ лампом и утврдила да посједују водени жиг.

Оптужени Марковић терети се да је у мјењачници у Требињу извршио замјену седам фалсификованих новчаница у апоену од 100 US долара у КМ, као и да је у мјењачници у Билећи извршио замјену шест новчаница у апоену од 100 US долара у КМ.

Према наводима оптужнице, оптужени је након што је претходно прибавио седамдесет и три новчанице од по 100 US долара, предао новац запосленици мјењачнице у Мостару због замјене новца у КМ, која је након што је примијетила да се ради о фалсификованих новчаницама, обавијестила Полицијску управу Мостар.

Оптужени се терети да је починио продужено кривично дјело кривотворење новца из члана 205. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. истог закона.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba