Вијести

РУКОВОДСТВО ТУЖИЛАШТВА БиХ ОДРЖАЛО САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ ОБА-е БиХ. ИСКАЗАНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА

27.11.2015. 09:34

Главни тужилац, Горан Салиховић, посјетио је ОБА-у и састао се са директором Османом Мехмедагићем и новоименованим руководством агенције. Разговарано о сарадњи у борби против тероризма, организованог криминала, корупције и ратних злочина.

РУКОВОДСТВО ТУЖИЛАШТВА БиХ ОДРЖАЛО САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ ОБА-е БиХ. ИСКАЗАНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА

Највиши званичници Тужилаштва БиХ са руководством ОБА-е разговарали су о сарадњи у процесуирању починилаца кривичних дјела тероризма, организованог криминала, корупције, ратних злочина и свих других кривичних дјела из надлежности Тужилаштва БиХ и ОБА-е БиХ.

Посебан акцент састанка односио се на активности у борби против тероризма, у контексту недавних догађаја у БиХ, те тероризма као пријетње безбједности грађанима БиХ и глобалној безбједности, а у чему је обавјештајни рад један од приоритета у борби против тероризма и откривању и спречавању терористичких активности.

На састанку је разговарано и о законским и техничким модалитетима којима је могуће побољшати сарадњу и ефикасност сарадње институција, те омогућити искористивост доказа које прикупи агенција у кривичним поступцима.

Тужилаштво БиХ и ОБА су институције са истим циљем-борба против криминала, процесуирање и кажњавање починилаца кривичних дјела и стварање што безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.

Руководиоци двију институција исказали су међусобну подршку и жељу за што бољом и ефикаснијом сарадњом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba