Vijesti

RUKOVODSTVO TUŽITELJSTVA BiH ODRŽALO SASTANAK SA RUKOVODSTVOM OSA-e BiH. ISKAZANA MEĐUSOBNA POTPORA U BORBI PROTIV KRIMINALA

27.11.2015. 09:34

Glavni tužitelj, Goran Salihović, posjetio je OSA-u i sastao se sa ravnateljem Osmanom Mehmedagićem i novoimenovanim rukovodstvom agencije. Razgovarano o suradnji u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala, korupcije i ratnih zločina.

RUKOVODSTVO TUŽITELJSTVA BiH ODRŽALO SASTANAK SA RUKOVODSTVOM OSA-e BiH. ISKAZANA MEĐUSOBNA POTPORA U BORBI PROTIV KRIMINALA

Najviši dužnosnici Tužiteljstva BiH sa rukovodstvom OSA-e razgovarali su o suradnji u procesuiranju počinitelja kaznenih djela terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, ratnih zločina i svih drugih kaznenih djela iz nadležnosti Tužiteljstva BiH i OSA-e BiH.

Poseban akcent sastanka odnosio se na aktivnosti u borbi protiv terorizma, u kontekstu nedavnih događaja u BiH, te terorizma kao prijetnje sigurnosti građanima BiH i globalnoj sigurnosti, a u čemu je obavještajni rad jedan od prioriteta u borbi protiv terorizma i otkrivanju i sprječavanju terorističkih aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o zakonskim i tehničkim modalitetima kojima je moguće poboljšati suradnju i učinkovitost suradnje institucija, te omogućiti iskoristivost dokaza koje prikupi agencija u kaznenim postupcima.

Tužiteljstvo BiH i OSA su institucije sa istim ciljem-borba protiv kriminala, procesuiranje i kažnjavanje počinitelja kaznenih djela i stvaranje što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Rukovoditelji dviju institucija iskazali su međusobnu potporu i želju za što boljom i učinkovitijom suradnjom.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba