Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САЛИХОВИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОСЈЕТИЛИ SIPA-у И САСТАЛИ СЕ СА ДИРЕКТОРОМ SIPA-е И ЊЕГОВИМ НАЈБЛИЖИМ САРАДНИЦИМА

13.11.2015. 12:37

На састанку истакнута међусобна подршка и заједничка опредијељеност за борбу против организованог криминала, ратних злочина, корупције и тероризма.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САЛИХОВИЋ И ЗВАНИЧНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОСЈЕТИЛИ SIPA-у И САСТАЛИ СЕ СА ДИРЕКТОРОМ SIPA-е И ЊЕГОВИМ НАЈБЛИЖИМ САРАДНИЦИМА

Највиша делегација Тужилаштва БиХ, главни тужилац и сви шефови одјела и одсјека Тужилаштва БиХ, дошли су у посјету новоименованом директору SIPA-е, г. Перици Станићу и одржали иницијални састанак на којем је исказана обострана подршка ових институција у заједничкој мисији - ефикасном процесуирању свих кривичних дјела која су у надлежности ове двије институције.

Тужилаштво БиХ и SIPA имају свакодневну оперативну сарадњу, те се сваког мјесеца реализује више стотина оперативних и истражних активности у борби против организованог криминала, ратних злочина, тероризма, корупције, прања новца и финансијског криминала и свих других кривичних дјела која су у надлежности ових институција.

Тужилаштво БиХ и SIPA представљају носиоце борбе против тешких облика кривичних дјела и од кључне су важности за успоставу владавине права и успоставу мирног и безбједног окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.

Двије институције, у протеклих 12 година, реализованим активностима и процесуирањем на стотине осумњичених лица, показале су да улажу велике напоре у борби за владавину права, да су носиоци активности у борби против најтежих облика криминала, те да грађани БиХ имају повјерења у ове институције, а такође, реализује се добра и динамична сарадња са партнерским агенцијама у региону, Европи и широм свијета, у борби против прекограничних облика криминала.

На састанку је договорено да ће се у наредном периоду одржати оперативни састанци између Тужилаштва БиХ и SIPA-е у вези са активностима појединих одјела и одсјека, те да ће се уложити напори да резултати у наредној години, у погледу борбе против свих облика кривичних дјела, буду још бољи.

Двије институције наставиће интензивно радити на стварању безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине, на путу наше земље ка европским интеграцијама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba