Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SALIHOVIĆ I DUŽNOSNICI TUŽITELJSTVA BiH POSJETILI SIPA-u I SASTALI SE SA RAVNATELJEM SIPA-e I NJEGOVIM NAJBLIŽIM SURADNICIMA

13.11.2015. 12:37

Na sastanku istaknuta međusobna potpora i zajednička opredijeljenost za borbu  protiv organiziranog kriminala, ratnih zločina, korupcije i terorizma.

GLAVNI TUŽITELJ SALIHOVIĆ I DUŽNOSNICI TUŽITELJSTVA BiH POSJETILI SIPA-u I SASTALI SE SA RAVNATELJEM SIPA-e I NJEGOVIM NAJBLIŽIM SURADNICIMA

Najviše izaslanstvo Tužiteljstva BiH, glavni tužitelj i svi šefovi odjela i odsjeka Tužiteljstva BiH, došli su u posjetu novoimenovanom ravnatelju SIPA-e, g. Perici Staniću i održali inicijalni sastanak na kojem je iskazana obostrana potpora ovih institucija u zajedničkoj misiji - učinkovitom procesuiranju svih kaznenih djela koja su u nadležnosti ove dvije institucije.

Tužiteljstvo BiH i SIPA imaju svakodnevnu operativnu suradnju, te se svakog mjeseca realizira više stotina operativnih i istražnih aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, ratnih zločina, terorizma, korupcije, pranja novca i financijskog kriminala i svih drugih kaznenih djela koja su u nadležnosti ovih institucija.

Tužiteljstvo BiH i SIPA predstavljaju nositelje borbe protiv teških oblika kaznenih djela i od ključne su važnosti za uspostavu vladavine prava i uspostavu mirnog i sigurnog okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Dvije institucije, u proteklih 12 godina, realiziranim aktivnostima i procesuiranjem na stotine osumnjičenih osoba, pokazale su da ulažu velike napore u borbi za vladavinu prava, da su nositelji aktivnosti u borbi protiv najtežih oblika kriminala, te da građani BiH imaju povjerenja u ove institucije, a također, realizira se dobra i dinamična suradnja sa partnerskim agencijama u regionu, Europi i diljem svijeta, u borbi protiv prekograničnih oblika kriminala.

Na sastanku je dogovoreno da će se u narednom razdoblju održati operativni sastanci između Tužiteljstva BiH i SIPA-e u svezi sa aktivnostima pojedinih odjela i odsjeka, te da će se uložiti napori da rezultati u narednoj godini, u pogledu borbe protiv svih oblika kaznenih djela, budu još bolji.

Dvije institucije nastavit će intenzivno raditi na stvaranju sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine, na putu naše zemlje ka europskim integracijama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba