Vijesti

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I HRVATSKE

05.11.2015. 14:22

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak dužnosnika Tužiteljstva BiH i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I HRVATSKE

Na sastanku su se glavni tužitelj Goran Salihović, te rukovoditeljica i dužnosnici Posebnog odjela za ratne zločine sastali sa gospodinom Mladenom Bajićem iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i njegovim suradnicima.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj suradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina i prekograničnog kriminala, naročito u predmetima gdje se osumnjičeni, dokazi i svjedoci nalaze na području dviju država.

Procesuiranje ovih predmeta zahtijeva intenzivnu i kontinuiranu suradnju i stalne kontakte, radi dogovora i koordinacije.

Na sastanku je razgovarano i o predmetima ratnih zločina u kojima se osumnjičeni ili optuženi nalaze u Hrvatskoj, te potrebi procesuiranja ovih predmeta.

Već duže od desetljeća Državno odvjetništvo R Hrvatske i Tužiteljstvo BiH imaju dobru i intenzivnu suradnju, koja se i dalje nastavlja u cilju uspostave vladavine prava.

Zaključeno je da je za ostvarivanje dobrih rezultata u kaznenom gonjenju počinitelja ratnih zločina od neprocjenjive važnosti regionalna suradnja između tužiteljstava.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba