Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE PRIPADNIKA GRANIČNE POLICIJE BiH ZBOG KORUPTIVNOG KRIVIČNOG DJELA

27.10.2015. 15:04

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE PRIPADNIKA GRANIČNE POLICIJE BiH ZBOG KORUPTIVNOG KRIVIČNOG DJELA

1. Muharem Nermina, rođenog 03.10.1978. godine u Foči, uposlen kao policijski službenik Granične policije BiH, državljanin BiH, i

2. Omerović Amrudina, rođenog 18.04.1969. godine u Čajniču, uposlen kao policijski službenik Granične policije BiH, državljanin BiH.

Optuženi se terete da su u svojstvu ovlaštenih službenih osoba, 27.10.2013. godine, na graničnom prijelazu Vardište, Višegrad, po prethodnom dogovoru, postupali protivno zakonu i počinili krivično djelo u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi.

Optuženi Muharem Nermin tereti se da je jednoj osobi sa putničkim motornim vozilom onemogućio ulazak u BiH, iako je navedeni ispunjavao sve uslove za nesmetan ulazak u zemlju, te ga uputio da ide do optuženog Omerovića, koji je bio vođa smjene, u prostor koji nije pod video nadzorom, gdje je od navedene osobe uzeto 20 KM kao nezakonita imovinsku korist.

Nakon toga oštećeni se vratio u vozilo, a optuženi Muharem mu je vratio dokumente i omogućio da nastavi put.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, iz člana 217. stav 2. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba