Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА БиХ И ПРЕДСТАВНИКА ДРЖАВНОГ ОДВЈЕТНИШТВА РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ

22.10.2015. 15:22

Састанку су присуствовали главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић,  замјеник државног одвјетника Републике Хрватске Младен Бајић са Златком Бућевићем, замјеником Жупанијског државног одвјетника, те руководиоци Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

ОДРЖАН САСТАНАК ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА БиХ И ПРЕДСТАВНИКА ДРЖАВНОГ ОДВЈЕТНИШТВА РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ

Разговарано је о заједничкој сарадњи у процесуирању предмета ратних злочина, као и предмета прекограничног криминала.

С обзиром на постојање предмета у којима је заједничка сарадња услов успјешног процесуирања, договарани су заједнички модалитети сарадње у предметима у којима се осумњичени, докази или свједоци налазе на подручју двију држава.

На састанку је разговарано и о предметима ратних злочина, у којима се осумњичени или оптужени налазе у Хрватској, те потреби процесуирања ових предмета.

Већ дуже од деценије Државно одвјетништво Р Хрватске и Тужилаштво БиХ имају добру и интензивну сарадњу, која се и даље наставља у циљу успоставе владавине права.

У протеклом периоду реализовано је више заједничких акција у борби против организованог криминала, у којима су истовремено вршена лишења слободе и процесуирања осумњичених у БиХ и Хрватској.

Закључено је да је за остваривање добрих резултата у кривичном гоњењу починилаца ратних злочина од непроцјењиве важности регионална сарадња између тужилаштава.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba