Vijesti

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽITELJA BiH I PREDSTAVNIKA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA REPUBLIKE HRVATSKE

22.10.2015. 15:22

Sastanku su nazočili glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović,  zamjenik državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladen Bajić sa Zlatkom Bućevićem, zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika, te rukovoditelji Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH.

ODRŽAN SASTANAK GLAVNOG TUŽITELJA BiH I PREDSTAVNIKA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA REPUBLIKE HRVATSKE

Razgovarano je o zajedničkoj suradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina, kao i predmeta prekograničnog kriminala.

S obzirom na postojanje predmeta u kojima je zajednička suradnja uvjet uspješnog procesuiranja, dogovarani su zajednički modaliteti suradnje u predmetima u kojima se osumnjičeni, dokazi ili svjedoci nalaze na području dviju država.

Na sastanku je razgovarano i o predmetima ratnih zločina, u kojima se osumnjičeni ili optuženi nalaze u Hrvatskoj, te potrebi procesuiranja ovih predmeta.

Već duže od desetljeća Državno odvjetništvo R Hrvatske i Tužiteljstvo BiH imaju dobru i intenzivnu suradnju, koja se i dalje nastavlja u cilju uspostave vladavine prava.

U proteklom razdoblju realizirano je više zajedničkih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala, u kojima su istodobno vršena lišenja slobode i procesuiranja osumnjičenih u BiH i Hrvatskoj.

Zaključeno je da je za ostvarivanje dobrih rezultata u kaznenom gonjenju počinitelja ratnih zločina od neprocjenjive važnosti regionalna suradnja između tužiteljstava.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba