Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA REALIZIRA SE AKCIJA KODNOG NAZIVA „LIST“.POSTUPAJUĆI TUŽITELJ NALAZI SE NA TERENU I KOORDINIRA RAD VIŠE DESETINA POLICIJSKIH DJELATNIKA SIPA-е, UNO BiH, ENTITETSKIH POLICIJA I POLICIJE BRČKO DISTRIKTA

14.10.2015. 15:27

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, na području Tuzlanskog kantona, Tuzle, Srebrenika Bijeljine, Brčkog, tržnice Arizona, Sarajeva i Istočnog Sarajeva, na dogovoreni znak, počela je akcija kodnog naziva „List“.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA REALIZIRA SE AKCIJA KODNOG NAZIVA „LIST“.POSTUPAJUĆI TUŽITELJ NALAZI SE NA TERENU I KOORDINIRA RAD VIŠE DESETINA POLICIJSKIH DJELATNIKA SIPA-е, UNO BiH, ENTITETSKIH POLICIJA  I POLICIJE BRČKO DISTRIKTA

U akciji sudjeluju policijski djelatnici SIPA-е, UNO BiH, MUP-a KS, MUP-a TK, MUP-a RS i Policije Brčko Distrikta BiH, a njihov rad koordinira postupajući tužitelj koji se sa svojim timom nalazi na terenu u Tuzli.

U akciji se vrše pretresi u svezi sa osumnjičenim počiniteljima kaznenih djela organiziranog kriminala, krijumčarenja i neovlaštenog prometa trošarinskih proizvoda.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena organizirana skupina, u razdoblju od mjeseca ožujka do mјеseca listopada ove godine, izvršila je krijumčarenje i rasparčavanje radi daljnje prodaje, više tona rezanog  duhana, na koji nisu plaćeni porez ni trošarine, a koji je prodavan na više lokacija diljem BiH, čime je proračun Bosne i Hercegovine oštećen za iznos od oko 1,2 milijuna KM.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni pribavili alat i opremu za rezanje i prepakiranje duhana te vršili njegov prijevoz, krijumčarenje i prodaju na više lokacija diljem Bosne i Hercegovine, kao i krijumčarenje i prodaju na području R Hrvatske, te je u ovom predmetu ostvarena značajna suradnja sa pravosuđem i policijom Hrvatske.

Prema prikupljenim dokazima izvršeno je krijumčarenje i prodaja najmanje 15 tona rezanog duhana, čime su počinitelji pribavili znatnu nezakonitu imovinsku korist.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim agencijama, nastavlja borbu protiv svih vrsta kaznenih djela kojima se nanosi šteta proračunu i svim građanima Bosne i Hercegovine, a sukladno poboljšanju porezne i fiskalne discipline koja se od naše zemlje zahtijeva, na putu prema europskim integracijama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba