Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МАКСИМОВИЋ ВЛАТКА (1978)

23.09.2015. 11:45

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:
- Максимовић Влатка зв. Балчак, рођеног 11.07.1978. године у мјесту Жлијебац, општина Братунац, настањеног у Братунцу, држављанина БиХ, раније осуђиваног.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МАКСИМОВИЋ ВЛАТКА (1978)

Оптужени се терети да је у периоду од краја фебруара 2013. до почетка марта 2013. године заједно са другим лицима, из Републике Србије у Босну и Херцеговину, у мјесту Шљункара, општина Братунац избјегавајући мјере царинске контроле, у више наврата извршио пребацивање стоке чији увоз захтијева посебно одобрење, а потом је стоку, заједно са непознатим лицима продавао њима познатим лицима у БиХ.

На овај начин почињено је кријумчарење, те проузрокована опасност по здравље грађана БиХ, јер кријумчарена стока није имала законом прописану ветеринарску документацију.

У два наврата Максимовић Влатко је, заједно са другим лицима, учествовао у превожењу веће количине оваца и јагњади, помоћу чамца, преко ријеке Дрине у мјесту Шљункара, са територије Републике Србије у БиХ, након чега су стоку смјештали у стајске објекте на територији БиХ, а потом је продавали на подручју Сарајева.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 2. КЗ БиХ, у вези члана 54. КЗ БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba