Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MAKSIMOVIĆ VLATKA (1978)

23.09.2015. 11:45

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:
- Maksimović Vlatka zv. Balčak, rođenog 11.07.1978. godine u mjestu Žlijebac, općina Bratunac, nastanjenog u Bratuncu, državljanina BiH, ranije osuđivanog.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MAKSIMOVIĆ VLATKA (1978)

Optuženi se tereti da je u periodu od kraja februara 2013. do početka marta 2013. godine zajedno sa drugim licima, iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u mjestu Šljunkara, općina Bratunac izbjegavajući mjere carinske kontrole, u više navrata izvršio prebacivanje stoke čiji uvoz zahtijeva posebno odobrenje, a potom je stoku, zajedno sa nepoznatim licima prodavao njima poznatim licima u BiH.

Na ovaj način počinjeno je krijumčarenje, te prouzrokovana opasnost po zdravlje građana BiH, jer krijumčarena stoka nije imala zakonom propisanu veterinarsku dokumentaciju.

U dva navrata Maksimović Vlatko je, zajedno sa drugim licima, sudjelovao u prevoženju veće količine ovaca i jagnjadi, pomoću čamca, preko rijeke Drine u mjestu Šljunkara, sa teritorije Republike Srbije u BiH, nakon čega su stoku smještali u stajske objekte na teritoriji BiH, a potom je prodavali na području Sarajeva.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. stav 2. KZ BiH, u vezi člana 54. KZ BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba