Вијести

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ СЕКУЛУ БАБИЋА

14.09.2015. 14:57

Тужилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Секулу Бабића званог “Ђуђин”, рођеног 03.09.1956. године у мјесту Јакир, општина Гламоч, настањеног у Бања Луци, држављанина БиХ.

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ СЕКУЛУ БАБИЋА

Осумњичени је, након лишења слободе, предат поступајућем тужиоцу који га је испитао у својству осумњиченог лица, након чега је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора из разлога описаних у члану 132. ставу 1. тачке б) и д) Закона о кривичном поступку БиХ.

Између осталог, мјера притвора је предложена због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи, у настојању да омете и онемогући вођење кривичног поступка против њега, покушао извршити утицај на свједоке, саучеснике или помагаче и зато јер би његово пуштање на слободу могло изазвати нарушавање јавног реда и узнемиреност код грађана.

Секула Бабић је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да у својству припадника ВРС, током мјесеца октобра 1992. године, учествовао у убијањима,  наношењу снажне физичке и психичке патње и мучењу, нечовјечном поступању, наношењу великих патњи и повреда, пљачкању имовине цивилног становништва те самовољном и противправном уништавању имовине у великим размјерама цивилног бошњачког и хрватског становништва са подручја општине Гламоч.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba