Vijesti

MLAĐEN KEKEROVIĆ (1968) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA FINANCIJSKI KRIMINAL. PRIHVATIO KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 10 GODINA I ODUZIMANJE NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI U IZNOSU OD OKO 4 MILIJUNA KM

04.09.2015. 15:42

Ovo je najveća predviđena kazna u predmetima financijskog kriminala i priznanje krivnje koje će pomoći u procesuiranju više predmeta višemilijunskog financijskog kriminala.

MLAĐEN KEKEROVIĆ (1968) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA FINANCIJSKI KRIMINAL. PRIHVATIO KAZNU ZATVORA U TRAJANJU OD 10 GODINA I ODUZIMANJE NEZAKONITE IMOVINSKE KORISTI U IZNOSU OD OKO 4 MILIJUNA KM

Sporazumom o priznanju krivnje, optuženi Kekerović Mlađen, rođen 15.02.1968. godine u Kotor Varoši, u cijelosti priznaje izvršenje kaznenih djela organiziranog kriminala, porezne utaje, pranja novca, carinske prijevare, sprječavanja dokazivanja, skidanja ili povrede službenog pečata i teške krađe za koja ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog Kekerovića predviđena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 10 godina, kao i oduzimanje višemilijunske nezakonite imovinske koristi u iznosu od 4.041.109 KM.

Također, sporazumno priznanje sklopila su i poduzeća „MB Kekerović“ d.o.o. Laktaši i „Trgopromet Dragan“ d.o.o Laktaši, čiji je Kekerović ovlašteni zastupnik.

Ovim sporazumnim priznanjem predviđena je najveća kazna u oblasti financijskog kriminala u postdejtonskoj BiH, te će ovo priznanje pomoći procesuiranju većeg broja predmeta višemilijunskog kriminala, koji su u izravnoj ili neizravnoj vezi sa navedenim poduzećem.

Na ovaj način u proračun države Bosne i Hercegovine vratit će se iznos od oko 4 milijuna KM.

Procesuiranjem predmeta financijskog kriminala na kojima radi Tužiteljstvo BiH postiže se bolja financijska disciplina i naplata poreza, što rezultira povećanjem naplate PDV u proteklom razdoblju.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivno procesuiranje predmeta financijskog kriminala, jer se ovim kaznenim djelima nanosi šteta proračunu naše zemlje i svim građanima.

U tom procesu neće biti nedodirljivih i više puta smo pokazali odlučnost u procesuiranju najtežih oblika organiziranog i financijskog kriminala.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba