Vijesti

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE TUŽITELJSTVA BiH I SEKTORA ZA ISTRAŽIVANJE RATNIH ZLOČINA U SIPA-i

04.09.2015. 09:45

U Tužiteljstvu BiH održan je uspješan radni sastanak dužnosnika Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH i Sektora za istraživanje ratnih zločina i kaznenih djela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE TUŽITELJSTVA BiH I SEKTORA ZA ISTRAŽIVANJE RATNIH ZLOČINA U SIPA-i

Na sastanku su rukovoditelji Posebnog odjela za ratne zločine sa policijskim dužnosnicima dogovarali aktivnosti za što učinkovitije provođenje istražnih radnji i lišenja slobode osumnjičenih za ratne zločine.

Razgovarano je i o modalitetima što učinkovitijeg pronalaska osoba koje se skrivaju ili su nedostupne pravosuđu, a osumnjičene su za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Tužiteljstvo BiH i SIPA imaju vrlo intenzivnu i dobru suradnju u procesuiranju predmeta ratnih zločina. U proteklom razdoblju realizirano je više stotina radnih aktivnosti koje su uključivale pronalazak i lišenje slobode osumnjičenih u svim krajevima BiH, provođenje istražnih radnji i prikupljanje dokaza, pronalazak i identificiranje žrtava i svjedoka ratnih zločina i drugih policijskih i tužiteljskih aktivnosti.

Intenzivna suradnja nastavlja se i u narednom razdoblju sa ciljem otkrivanja i procesuiranja što većeg broja osoba osumnjičenih za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba