Вијести

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „АЛПЕ“. ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА И ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА

01.09.2015. 15:34

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а РС, на подручју Прњавора и Лакташа, лишили су слободе осумњичене:
1. Тошић Васкрсија, рођеног 1962. године из Прњавора, и
2. Ћустић Зорана, рођеног 1964. године из Лакташа.

 

ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „АЛПЕ“. ЛИШЕНА СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА И ФАЛСИФИКОВАЊЕ НОВЦА

Акција „Алпе“ резултат је вишемјесечне координисане истраге коју су водили Тужилаштво БиХ и МУП РС.

Лица лишена слободе осумњичена су да су одређени временски период, током 2015. године, вршила кријумчарење и продају опојне дроге „кокаин“, на подручју Прњавора, Бања Луке, Лакташа и других мјеста, као и продавање фалсификованих новчаница валуте евро у апоенима од 100 и 500 евра.

Према прикупљеним доказима, осумњичени су опојну дрогу „кокаин“ продавали за око 2000 евра за 50 грама, односно 4000 евра за 100 грама опојне дроге.

Ова акција резултат је добре и координисане сарадње између Тужилаштва БиХ и МУП-а РС, а са циљем процесуирања лица осумњичених за тешка кривична дјела којима се нарушава безбједносна ситуација и безбједност грађана у свим крајевима БиХ.

Осумњичена лица ће у законском року бити предата тужиоцу који ће испитати осумњичене, након чега ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

Истрага у предмету кодног назива „Алпе“ се наставља.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba