Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

27.08.2015. 15:25

Оптужени за кривично дјело организираног криминала из члана 250. КЗ БиХ и неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. КЗ БиХ, признали су кривицу и са тужиоцем, у присуству својих адвоката, потписали споразум о признању кривице.

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Кривицу су признали оптужени:

- Хакија Меховић, рођен 25.04.1961. године у Бор-Иванграду, настањен у Сарајеву, држављанин БиХ,

- Видак Милић, рођен 25.02.1950. године у мјесту Бараковац, Фоча, настањен у Зворнику, раније осуђиван, држављанин БиХ, и

- Вахидин Добрача, рођен 03.10.1986. године у Рогатици, настањен у Сарајеву, држављанин БиХ.

Оптужени су признали кривицу да су, дјелујући као група за организовани криминал, починили међународно кријумчарење веће количине опојне дроге марихуана „сканк“ и „хероин“, са подручја Р Македоније, Р Србије и Косова на подручје БиХ, као и са подручја БиХ у Р Србију, гдје су у БиХ опојну дрогу „хероин“ мијешали са одговарајућим супстанцама ради увећања њене масе, те након тога продавали наведене опојне дроге на територији БиХ и Р Србије њима познатим лицима.

У складу са њиховим улогама у почињеном кривичном дјелу, након признања кривице, предложене су казне:

1.    Хакији Меховићу казна затвора у трајању од 2 (двије) године и 6 (шест) мјесеци,

2.    Видаку Милићу казна затвора у трајању од 1 (једне) године, и

3.    Вахидину Добрачи казна затвора у трајању од 1 (једне) године.

У складу са споразумом, оптуженима ће се, на основу члана 69. став 1. тачка д) КЗ-а БиХ, а у вези са чланом 74. став 1. и 2. КЗ-а БиХ, изрећи мјера безбједности - одузимања предмета кориштених у извршењу кривичног дјела. Од оптужених ће се одузети средства кориштена за извршење ових кривичних дјела, међу којима и више мобилних телефона и картица.

Споразумним признањем кривице сви оптужени су се обавезали да ће свједочити о свим чињеницама које су им познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима, саизвршиоцима и саучесницима у извршењу ових кривичних дјела, а који су им познати и у којим кривичним дјелима су и сами учествовали.

Потписивањем споразума осумњичени потврђују да изјаву о признању кривице дају добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезују на плаћање трошкова који су произашли из овог кривичног поступка у Суду БиХ.

Споразумним признањем кривице оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba