Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИХ ДРОГА

07.07.2015. 15:30

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИХ ДРОГА

- Ђорђа Таминџије, рођеног 06.05.1965. године у Невесињу, настањеног у

Невесињу, држављанина БиХ, раније осуђиваног.

Оптужени се терети да је почетком мјесеца априла 2015. године с циљем стицања противправне имовинске користи, постао члан организоване групе људи коју је организовало њему познато лице са подручја Р Црне Горе ради неовлаштене међународне купопродаје, преноса и превоза опојне дроге „хероин“ из Р Црне Горе у Босну и Херцеговину.

Оптужени се терети да је након преузимања опојне дроге „хероин“ на подручју Требиња од њему познатих чланова групе, вршио међународну продају опојне дроге „хероин“ у БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени Ђорђо Таминџија је у више наврата купио и препродавао укупно око 500 грама опојне дроге „хероин“, чиме је стекао противправну имовинску корист у вриједности од око 4.400,00 евра.

Оптужени се терети да је постао члан групе људи која неовлаштено врши међународни пренос и продају опојне дроге „хероин“, чиме је починио продужено кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине у вези са чланом 54. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba