Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

03.07.2015. 15:16

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Млађеновић Дарке рођеног 10.10.1984. године у Бања Луци, настањеног у Бања Луци, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ
ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

Оптужени се терети да је у фебруару 2015. године, у намјери прибављања користи, омогућио превођење више миграната преко државне границе.

Оптужени се терети да је, како би за два лица омогућио прелазак у Р Италију, договорио да својим путничким аутомобилом превезе наведена лица до Трста, заједно са познатим лицем које је управљало возилом. По договору, оптужени и остала лица су кренули из Бања Луке у смјеру Р Хрватске, гдје су на граничном прелазу „Градина“, државној граници између БиХ и Р Хрватске, два лица изашла из аутомобила и пјешке изван одређеног граничног прелаза, без исправа прописаних за прелазак државне границе и без подвргавања граничној контроли прешла државну границу.

Оптужени Млађеновић Дарко и још једно лице су, уз подвргавање граничној контроли, прешли преко граничног прелаза „Градина“ у Р Хрватску гдје су их чекала наведена лица која су пјешке прешла у Р Хрватску и заједно су наставили пут према Р Словенији, гдје су на граничном прелазу између Р Хрватске и Р Словеније кријумчарена лица откривена од стране Граничних полицијских тијела Р Словеније.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело кријумчарење лица из чл. 189. ст. 1. КЗ БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba