Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ КОНДИЋ НЕНАДА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЦИГАРЕТА

03.07.2015. 15:10

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ КОНДИЋ НЕНАДА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЦИГАРЕТА

- Кондић Ненада рођеног 19.07.1964. године у Босанској Дубици, настањеног у Козарској Дубици, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је у јуну мјесецу 2014. године, у мјесту Јошик, општина Козарска Дубица, из БиХ у Р Хрватску прокријумчарио 20 картона, односно 1000 штека цигарета у вриједности преко 10.000,00 КМ.

Према наводима оптужнице, оптужени је извршио кријумчарење цигарета у договору са два лица, држављанина Р Хрватске, тако што је једно лице набавило цигарете од њему познатог лица и довезло комбијем бх. регистарских ознака, у мјесто Међеђа, Козарска Дубица, гдје га је са својим возилом чекало друго лице које је цигарете пребацило у своје возило и одвезло до шљункаре преко тзв. Пајине Рампе на ријеци Уни.

На том мјесту оптужени Ненад Кондић је чекао са чамцем у који су претоварили цигарете које је Кондић превезао преко ријеке Уне на хрватску обалу у мјесто Танац, гдје га је чекало једно од наведених лица, гдје су затим претоварили и преузели цигарете, након чега је споменуто лице својим возилом кренуло даље према унутрашњости Хрватске.

Лице је потом на аутопуту заустављено и контролисано од стране хрватске полиције, а затим и лишено слободе, при чему су му одузете цигарете.

Оптужени Кондић Ненад се терети да је починио кривично дјело кријумчарења из члана 214. став 1. у вези са чланом 29. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

У овом предмету остварена је сарадња између органа гоњења БиХ и органа гоњења Р Хрватске.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba