Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KONDIĆ NENADA ZBOG KRIJUMČARENJA CIGARETA

03.07.2015. 15:10

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KONDIĆ NENADA ZBOG KRIJUMČARENJA CIGARETA

- Kondić Nenada rođenog 19.07.1964. godine u Bosanskoj Dubici, nastanjenog u Kozarskoj Dubici, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u junu mjesecu 2014. godine, u mjestu Jošik, općina Kozarska Dubica, iz BiH u R Hrvatsku prokrijumčario 20 kartona, odnosno 1000 šteka cigareta u vrijednosti preko 10.000,00 KM.

Prema navodima optužnice, optuženi je izvršio krijumčarenje cigareta u dogovoru sa dva lica, državljanina R Hrvatske, tako što je jedno lice nabavilo cigarete od njemu poznatog lica i dovezlo kombijem bh. registarskih oznaka, u mjesto Međeđa, Kozarska Dubica, gdje ga je sa svojim vozilom čekalo drugo lice koje je cigarete prebacilo u svoje vozilo i odvezlo do šljunkare preko tzv. Pajine Rampe na rijeci Uni.

Na tom mjestu optuženi Nenad Kondić je čekao sa čamcem u koji su pretovarili cigarete koje je Kondić prevezao preko rijeke Une na hrvatsku obalu u mjesto Tanac, gdje ga je čekalo jedno od navedenih lica, gdje su zatim pretovarili i preuzeli cigarete, nakon čega je spomenuto lice svojim vozilom krenulo dalje prema unutrašnjosti Hrvatske.

Lice je potom na autoputu zaustavljeno i kontrolisano od strane hrvatske policije, a zatim i lišeno slobode, pri čemu su mu oduzete cigarete.

Optuženi Kondić Nenad se tereti da je počinio krivično djelo krijumčarenja iz člana 214. stav 1. u vezi sa članom 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu ostvarena je saradnja između organa gonjenja BiH i organa gonjenja R Hrvatske.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba