Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ КРСМАНОВИЋ МИЛЕНКА

19.06.2015. 15:25

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Крсмановић Миленка, званог „Крша“, рођеног 24.01.1957. године у мјесту Бијеле Воде, општина Соколац, држављанина БиХ, осумњиченог да је починио кривична дјела ометања рада правосуђа (чл. 241. КЗ БиХ) и кривична дјела убиства и подстрекавања (чл. 148. и 24. КЗ РС).


ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ КРСМАНОВИЋ МИЛЕНКА

Осумњичено лице за које је поступајући тужилац затражио притвор, лишено је слободе јуче на подручју Сокоца, од стране овлаштених припадника полиције МУП-а КС и SIPA-е.

Наведени осумњичени лишен је слободе у оквиру акције којом је разоткривено и спријечено тешко кривично дјело, односно планирано убиство познатог сарајевског адвоката.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од мјесец дана из разлога описаних у члану 132. ставу 1. тачке б) и ц) Закона о кривичном поступку БиХ.

Између осталог, мјера притвора предложена је због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике у циљу онемогућавања прикупљања доказа и спровођења истраге, али и због оправдане сумње да би осумњичени, уколико би се нашао на слободи, могао поново извршити исто или слично кривично дјело.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ. 

 

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba