Vijesti

OPTUŽENA WU CHUNCUI (1963) SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVICU ZA KRIVIČNO DJELO POREZNE UTAJE. U BUDŽET BiH BIT ĆE VRAĆENO 60 000 KM

28.05.2015. 15:26

Optužena Wu Chuncui sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo porezne utaje iz čl. 210. stav 1. KZ BiH i krivično djelo iz čl. 149. stav 5. i 6., a u vezi sa čl. 86. i 137. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH.

OPTUŽENA WU CHUNCUI (1963) SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVICU ZA KRIVIČNO DJELO POREZNE UTAJE. U BUDŽET BiH BIT ĆE VRAĆENO 60 000 KM

Optužena Wu Chuncui, rođena 26.03.1963. godine u Zheijang, R Kina, nastanjena u Sarajevu, osnivač i direktor pravnog lica „Zhong Xing“ doo Sarajevo, neosuđivana, državljanka Republike Kine, zaključila je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, tužilac i optužena su saglasni da Sud BiH optuženoj za počinjeno krivično djelo izrekne uslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci i istovremeno odredi da se ova kazna neće izvršiti ako optužena Wu Chuncui u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo, uz obavezu da vrati pribavljenu imovinsku korist u iznosu od 49.964,00 KM.

Sklapanjem sporazuma tužilac i optužena su saglasni da se kao sporedna kazna izrekne novčana kazna u iznosu od 10 000 KM.

Tužilac Tužilaštva BiH je predložio da se optuženoj oduzme 7920 pari sportskih patika, privremeno oduzetih po Potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta UIO BiH, RC Sarajevo.

Optužena je tokom pregovora Tužilaštvu BiH već predočila uplatnicu iz koje je vidljivo da je izmirila dug prema UIO BiH u iznosu od 49.964,00 KM, za koji iznos je obeštetila budžet BiH, iz čega proizilaze navedene krivično-pravne sankcije.

Potpisivanjem sporazuma optužena potvrđuje da izjavu o priznanju krivice sporazuma daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba