Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ БРКИЋ САФЕТА (1986) ЗБОГ УЧЕСТВОВАЊА У АКТИВНОСТИМА ТЕРОРИСТИЧКЕ ГРУПЕ У СИРИЈИ

22.05.2015. 14:57

Тужилац из Одсјека за тероризам у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ БРКИЋ САФЕТА (1986) ЗБОГ УЧЕСТВОВАЊА У АКТИВНОСТИМА ТЕРОРИСТИЧКЕ ГРУПЕ У СИРИЈИ

Бркић Сафета, рођеног 18.01.1986.г. у Сарајеву, настањеног у Олову, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је учествовао у терористичким активностима, пружао помоћ терористичкој групи и борио се заједно са другим лицима из Босне и Херцеговине, која су боравила у Сирији на страни снага ИСИЛ-а у Сирији, у јединици „Мухаџири Енсарије“.

Према наводима оптужнице, оптужени Бркић Сафет је средином мјесеца маја 2013. године отпутовао у Истанбул, одакле је илегално прешао границу између Турске и Сирије и ушао у Сирију у град Харитан, гдје је илегално боравио до марта 2014. године. У град Харитан је дошао са намјером да се бори на страни тзв. Исламске државе организоване на територији Сирије и Ирака и терористичких организација Исламска држава Ирака и Леванта (ИСИЛ) које дјелују на подручју Сирије и Ирака, а које се налазе на листи терористичких група и организација Савјета безбједности Уједињених нација.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело организовање терористичке групе из члана 202д. став 2. у вези са ставом 1. КЗ БиХ.

Оптужница ће бити упућена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba