Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „МАСКА“

22.05.2015. 14:54

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а РС провели су активности на  проналаску и лишењу слободе 17 лица у оквиру два предмета који се односе на кријумчарење опојних дрога и кријумчарење цигарета.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „МАСКА“

У оквиру првог предмета лишено је слободе 8 осумњичених лица, међу којима су и два полицајца. Такође, у оквиру наведеног предмета раније је ухапшен један полицајац у Р Хрватској, по налогу Тужилаштва БиХ, приликом кријумчарења дроге из БиХ у Р Хрватску.

У више наврата на подручју Р Хрватске заплијењена су 2 килограма опојне дроге „марихуана – сканк“ и  7 грама „кокаина“.

У оквиру предмета кријумчарења цигарета лишено је слободе 9 лица, док се три лица налазе у бјекству.

Током претреса пронађена је одређена количина наоружања и око 1750 штека цигарета, као и други предмети који могу послужити као доказни материјал у току даље истраге.

Истовремено са активностима у БиХ, полиција Републике Хрватске лишила  је слободе 7 лица, а чланови осумњичене групе дрогу су кријумчарили из Босне и Херцеговине те препродавали на дубровачком подручју.

Сви осумњичени ће бити испитани од стране истражног тима Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ на челу са поступајућим тужиоцем који се налази у ЦЈБ Требиње, након чега ће донијети одлуку против колико ухапшених лица ће упутити приједлог за одређивање мјера притвора или мјера забране.

Ова акција је резултат међународне и регионалне сарадње Тужилаштва БиХ и полицијских агенција са правосудним и полицијским агенцијама Р Хрватске.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba