Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ФАРИОЛА ДИЗДАРИА (1987) ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

20.05.2015. 15:17

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за Фариола Диздариа, рођеног 11.07.1987. године у Скадру, Р Албанија, настањеног у Тирани држављанина Р Албаније, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 2. КЗ БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ УПУТИЛО ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ФАРИОЛА ДИЗДАРИА (1987) ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

Након испитивања осумњиченог поступајући тужилац је Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од једног мјесеца, из разлога прописаних чланом 132. став 1. тачка а) и б) Закона о кривичном поступку БиХ, односно због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Фариол Диздари је осумњичен да је омогућио недозвољено превођење држављана Републике Албаније преко царинске линије из Црне Горе у Босну и Херцеговину.

Он је осумњичен да је починио кривично дјело на начин да је по претходном договору, на територији БиХ, у аутомобилу чекао лице које је пјешке илегално, избјегавајући мјере граничне контроле, прешло из Црне Горе у БиХ, са намјером да се на подручју Требиња састане са осумњиченим, који би га одвезао до Републике Италије, али је извршење кријумчарења спријечено од стране овлаштених службених лица.

Полицијска патрола ЈГП Требиње је у мјесту Клобук извршила контролу аутомобила који је у власништву кријумчареног лица, гдје су на мјесту возача затекли осумњиченог Фариола Диздариа и три страна држављана, једног држављанина Републике Албаније и два лица која посједују личне карте Републике Бугарске, која су у БиХ ушла преко МГП Клобук, након чега су чекали наведено лице које је пјешке илегално прешло из Црне Горе у БиХ, са намјером да заједно са њима настави пут до Р Италије.

Приједлог за оређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba