Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕДУЗИМА ОДЛУЧНЕ АКТИВНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ. НА ПОДРУЧЈУ ТУЗЛЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ БАХИР ИМАМОВИЋ, ПОМОЋНИК МИНИСТРА У МИНИСТАРСТВУ ИНДУСТРИЈЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА ТК

07.05.2015. 14:11

Тужилаштво БиХ провело је обимну и детаљну акцију у борби против корупције, у оквиру које је лишен слободе Имамовић Бахир, помоћник министра у Министарству индустрије, енергетике и рударства у Влади Тузланског кантона. Лишење слободе извршили су полицијски службеници SIPA-е.

 

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕДУЗИМА ОДЛУЧНЕ АКТИВНОСТИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ. НА ПОДРУЧЈУ ТУЗЛЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ БАХИР ИМАМОВИЋ, ПОМОЋНИК МИНИСТРА У МИНИСТАРСТВУ ИНДУСТРИЈЕ, ЕНЕРГЕТИКЕ И РУДАРСТВА ТК

Наведени осумњичени лишен је слободе приликом примопредаје дара у износу од 10 000 КМ, од укупно 30 000 КМ, које је требао узети од званичника предузећа „Тузла-кварц“ д.о.о. Тузла.

Осумњичени је тражио наведени износ како би, као помоћник министра, злоупотријебио своја овлаштења  и провео процедуру у којој би наведеном предузећу омогућио концесију за експлоатацију кварцног пијеска на подручју Тузланског кантона.

Осумњичени је у више наврата реализовао контакте са представником предузећа од којег је тражио да подигне кредит у износу од 30 000 КМ и да новац осумњиченом, како би заузврат била неометано реализована процедура за добијање концесије.

Ова акција показује одлучност Тужилаштва БиХ у борби против корупције и коруптивних кривичних дјела и представља примјер добро проведене и реализоване истраге у којој су прикупљени детаљни и необориви докази о процесу тражења и предаје дара у сврху злоупотребе службеног положаја и остваривања незаконите имовинске користи.

Тужилаштво БиХ има нулти степен толеранције према корупцији и најавило је одлучну борбу против свих облика коруптивних кривичних дјела, нарочито оних која укључују злоупотребу службеног положаја за остваривање незаконите имовинске користи.

Овакве акције биће реализоване у будућности у правцу успоставе владавине права и одлучне борбе против корупције у БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba