Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАО СЕ СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И СПЕЦИЈАЛНИМ ПРЕДСТАВНИКОМ ЕУ У БиХ

05.05.2015. 14:46

Шеф делегације ЕУ, њ.е. Lars-Gunnar Wigemark, посјетио је Тужилаштво БиХ и састао се и разговарао са главним тужиоцем Гораном Салиховићем.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАО СЕ СА ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И СПЕЦИЈАЛНИМ ПРЕДСТАВНИКОМ ЕУ У БиХ

Главни тужилац представио је амбасадору Wigemarku капацитете Тужилаштва БиХ и упознао уваженог госта са историјом Тужилаштва БиХ, организацијом институције и њеним надлежностима, као и оствареним резултатима у протеклом периоду.

На састанку је разговарано о активностима у борби против корупције, организованог криминала, тероризма, као и процесуирању предмета ратних злочина.

Главни тужилац истакао је да је Тужилаштву БиХ врло важна подршка међународне заједнице и институција власти у нашој земљи, како би постигло што боље резултате у свом раду.

Амбасадор Wigemark подржао је активности правосуђа за успоставу владавине права и стварање бољег и безбједнијег окружења за живот свих грађана БиХ, те исказао подршку Тужилаштву БиХ.

Главни тужилац истакао је да је Европска унија важан партнер Босне и Херцеговине те се захвалио на подршци коју ЕУ пружа правосудним институцијама и истакао опредијељеност Тужилаштва БиХ за сарадњу на европском путу Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba