Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SASTAO SE SA ŠEFOM DELEGACIJE EU I SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM EU U BiH

05.05.2015. 14:46

Šef delegacije EU, nj.e. Lars-Gunnar Wigemark, posjetio je Tužilaštvo BiH i sastao se i razgovarao sa glavnim tužiocem Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽILAC SASTAO SE SA ŠEFOM DELEGACIJE EU I SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM EU U BiH

Glavni tužilac predstavio je ambasadoru Wigemarku kapacitete Tužilaštva BiH i upoznao uvaženog gosta sa historijom Tužilaštva BiH, organizacijom institucije i njenim nadležnostima, kao i ostvarenim rezultatima u proteklom periodu.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, terorizma, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Glavni tužilac istakao je da je Tužilaštvu BiH vrlo važna podrška međunarodne zajednice i institucija vlasti u našoj zemlji, kako bi postiglo što bolje rezultate u svom radu.

Ambasador Wigemark podržao je aktivnosti pravosuđa za uspostavu vladavine prava i stvaranje boljeg i sigurnijeg okruženja za život svih građana BiH, te iskazao podršku Tužilaštvu BiH.

Glavni tužilac istakao je da je Evropska unija važan partner Bosne i Hercegovine te se zahvalio na podršci koju EU pruža pravosudnim institucijama i istakao opredijeljenost Tužilaštva BiH za saradnju na evropskom putu Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba