Вијести

ИНТЕНЗИВИРАЊЕ РАДА УДАРНЕ И ОПЕРАТИВНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА - ГЛАВНА ТЕМА САСТАНКА ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И МИНИСТРА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ

05.05.2015. 11:58

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић и министар безбједности БиХ, Драган Мектић, састали су се данас у Тужилаштву БиХ, те разговарали о оперативним активностима потребним за ефикаснију борбу против тероризма и терористичких активности.

ИНТЕНЗИВИРАЊЕ РАДА УДАРНЕ И ОПЕРАТИВНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА - ГЛАВНА ТЕМА САСТАНКА ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА И МИНИСТРА БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ

Централне теме састанка односиле су се на интензивирање рада Ударне групе и Оперативне групе за борбу против тероризма, у којој заједнички дјелују тужилаштво и све полицијске и безбједносне агенције наше земље.

На састанку је закључено да је потребно хитно реализовати активности на избору свих чланова ових тијела, с обзиром да је некима од њих истекао мандат или нису више запослени у полицијским и безбједносним агенцијама.

Главни тужилац упознао је министра безбједности да тужилаштво озбиљно разматра опцију да постојећи Одсјек за тероризам, у којем раде два тужиоца, одвоји у засебни одјел који би био додатно ојачан са тужиоцима, истражиоцима и другим стручним особљем, те затражио подршку Министарства безбједности и Савјета министара у том процесу.

Министар безбједности и главни тужилац истакли су да је заједничка сарадња и координација правосудних, полицијских и безбједносних агенција, као и добра сарадња са партнерским агенцијама у региону, Европи и свијету, кључна за ефикасну превенцију и борбу против тероризма.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba