Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ, ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ, БИЋЕ У ПОПОДНЕВНИМ ЧАСОВИМА ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

30.04.2015. 13:54

У договору и координацији са поступајућим тужиоцем Специјалног истражног тима, полицијски службеници SIPA-е ће у касним послијеподневним часовима, предати на даље поступање Тужилаштву БиХ осумњичене  Авдулаха Хасановића (1991) и Касима Мехидића (1975).

ОСУМЊИЧЕНИ, ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ,  БИЋЕ У ПОПОДНЕВНИМ ЧАСОВИМА ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Тачан термин предаје биће договорен између полиције и тужилаштва и неће бити јавно објављен, ради заштите безбједности полицијских службеника и цјелокупног процеса.

Након што уз извјештај буду предати Тужилаштву БиХ, поступајући тужиоци из истражног тима ће са својим сарадницима испитати осумњичене током вечери или у раним јутарњим часовима.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац ће донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјера притвора у складу са законом, који ће упутити на даље одлучивање Суду БиХ.

Специјални истражни тим под директним надзором и координацијом главног тужиоца, наставља истражне радње у овом предмету.

Главни тужилац је истакао да Тужилаштво БиХ има нулти степен толеранције према било каквим облицима тероризма и терористичких активности, те да ће Тужилаштво БиХ у наредном периоду интензивно истраживати лица која имају било какву конекцију са терористичким активностима путем учествовања у тим активностима или подржавања, организовања или промовисања активности и појава које величају или подржавају тероризам и да ће према починиоцима ових кривичних дјела бити тражене ригорозне казне.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba